Artmark vă recomandă să vizitaţi la finalul acestei veri expoziţiile organizate de către muzeele din țară.
„Oglinzi oglindite”. Expoziția prezintă lucrări selectate din colecţia MARe/Muzeul de Artă Recentă, alături de lucrări ale artiştilor orădeni. Cum anume se pot așeza, la aceeași masă, „Grupul de la Oradea” și „Rostopasca”? Cum s-a ieșit din curentul „neo-ortodoxist”, „metafizic” în care se refugiase Bucureștiul optzecist, ba chiar și nouăzecist și în ce măsură replica secularizată, uneori chiar explicit anti-eclesială este determinată și, pe alocuri, definită de aportul artiștilor orădeni?
Organizatori: Muzeul de Artă Craiova, Muzeul de Artă Recentă Curator: Erwin Kessler Durata: 24 august – 10 octombrie 2018
| WOMAN, ALL TOO WOMAN | Expoziția aduce unele dintre cele mai importante artiste ale scenei contemporane românești la Muzeul de Artă din Timișoara și una dintre cele mai cunoscute lucrări de artă contemporană ale Marinei Abramović – „Balkan Baroque”.
Organizatori: Muzeul de artă Timișoara Curator: Andreea Foanene Durata: 15 august – 15 octombrie 2018
Servirea mâncării, între medieval și modern. Expoziția prezintă o istorie pe scurt a evoluției veselei și tacâmurilor folosite în spațiul european, la trecerea dintre medieval și modern. Sunt prezentate piese din argint, cositor, cupru și oțel din colecțiile Muzeului de Istorie Casa Altemberger, datate în secolele XVI – XIX, mai puțin cunoscute sau care nu au fost expuse până la această dată.
Organizatori: Muzeul Național Brukenthal, Muzeul de Istorie Casa Altemberger Curatori: dr. Raluca Teodorescu, dr. Dana Hrib, dr. Raluca Frîncu Durata: 20 iulie – 31 decembrie 2018
Hollosy Simon și colonia de artiști de la Baia Mare. Anul 2018 marchează centenarul trecerii în neființă a pictorului și dascălului Hollósy Simon. Moștenirea lăsată de el nu se rezumă doar la lucrările de artă, ci este una extinsă, ce înglobează întregul univers care a gravitat în jurul coloniei de artiști de la Baia Mare. Înființată în 1896, aceasta a reprezentat un punct de reper în evoluția artei maghiare și transilvănene.
Organizator: Muzeul de Artă Cluj-Napoca Curator: dr. Iakob Attila Durata: 8 august – 2 septembrie 2018
Muzeul Orașului Oradea - Complex Cultural. Este o instituție nouă, înființată în aprilie 2018. În viitor în cadrul acestui muzeu urmează să fie înființate alte secții importante, dedicate francmasoneriei, secessionului și istoriei evreilor orădeni. În cadrul Muzeului Orașului Oradea pot fi vizitate atât expoziții permanente („Istoria fotografiei orădene; „Magazinul Mixt”; „Copilăria în Epoca de Aur”; „Biserici în palat - cercetări arheologice în Palatul Princiar”; Muzeul Pâinii; Expoziţia Episcopiei Greco-Catolice de Oradea – File de istorie; Expoziţia Bisericii Reformate Oradea; Expoziţia Episcopiei Romano-Catolice de Oradea; Memorialul ”Rezistență și represiune în Bihor”), precum și numeroase și interesante expoziții temporare.
Dacă nu puteţi citi acest email, vizualizaţi-l în browser.
Primiţi acest email deoarece la un moment dat aţi solicitat primirea ofertei noastre şi v-aţi exprimat acordul pentru a primi astfel de comunicări din partea www.artmark.ro.
Nu mai sunteţi interesat de oferta Artmark? Dezabonaţi-vă aici.
Galeriile Artmark
Str. C.A. Rosetti nr. 5
sector 1 Bucureşti 010281
Tel./Fax: +4021 210 30 16/15